AMASYA / MERZİFON - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Etiket Sonuçları: stem. proje.eTwinning

Nis

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri ve Sınıf öğretmeni Öznur Ekim 'in rehberliğinde yürütülen Küçük Mucitlerin Stemi eTwinning projemizin proje sonu okul sergisi düzenlenmiştir.Öğrenciler proje boyunca yapılan çalışma. etkinlik ve ürünlerini sergileyerek okulumuz öğrencilerini projemiz hakkında bilgilendirmiştir.

Nis

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri ve Sınıf öğretmeni Öznur Ekim 'in rehberliğinde yürütülen Küçük Mucitlerin Stemi eTwinning projemizinOcak  ayı etkinliği;Bitki yetiştirme ve beslenmesi konusu ile Ziraat Mühendisi konuğumuz ile öğrenci webinarı düzenlenmiştir.Uzmanımız tarafından Bitki yetiştirme ve beslenmesi konusuna değinilmiş öğrenciler bilgilendirilmiştir. Zoom üzerinden yapılan bilgilendirme toplantısı öğrenciler ile etkileşimli bir toplantı olmuştur. Öğrencilerimiz ile birlikte fasülye çimlendirilerek saksılara ekilmiştir.

Nis

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri ve Sınıf öğretmeni Öznur Ekim 'in rehberliğinde yürütülen Küçük Mucitlerin Stemi eTwinning projemizin Aralık ayı etkinliği;Hayvanların beslenmesi konusu ile Veteriner Hekim konuğumuz ile öğrenci webinarı düzenlenmiştir.Uzmanımız tarafından Hayvanların yaşamı ve sağlıklı beslenmesi konusuna değinilmiş öğrenciler bilgilendirilmiştir. Söz konusu hayvanlar olunca öğrencilerin çok dikkatini çekici bir webinar oldu.Zoom üzerinden yapılan bilgilendirme toplantısı öğrenciler ile etkileşimli bir toplantı olmuştur.

Nis

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri ve Sınıf öğretmeni Öznur Ekim 'in rehberliğinde yürütülen Küçük Mucitlerin Stemi eTwinning projemizin Kasım ayı etkinliği;sağlıklı beslenme konusu ile Diyetisyen konuğumuz ile öğrenci webinarı düzenlenmiştir.Uzmanımız tarafından sağlıklı beslenme konusuna değinilmiş öğrenciler bilgilendirilmiştir. Zoom üzerinden yapılan bilgilendirme toplantısı öğrenciler ile etkileşimli bir toplantı olmuştur.

Nis

Okulumuz 3/ B sınıfı Öğrencileri ve sınıf öğretmeni Öznur Ekim rehberliğinde ; eTwinning projemiz başlamıştır.Stem  Projemizi kısaca tanıtırsak ; soru sormaya, icat etmeye, araştırmaya ve üretmeye teşvik eden çalışmalar yapmak ve yaratıcı çalışmalar sergilemek amacıyla temalara ayrılmış STEM etkinliklerini içeren bir projedir. 21. Yüzyılda bu yeni yaklaşımların en önemlisi STEM eğitim yaklaşımıdır (Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik). Çalışmalarımız Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve Sanat disiplinlerini içeren Stem yaklaşımları ile planlanmaktadır. Bu proje kapsamında da disiplinler arası bir yaklaşım ile öğrencilerin fen, matematik, teknoloji ve mühendislik alanlarında bağlantı kurarak bu bağlantıları uygulamaları, iş birliği ile deneyler yaparak bilişsel, sosyal ve psikomotor becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir. Projemizde farklı temalar üzerinde çalışılarak farklı yaşam sorunlarına çözüm aranacaktır.