AMASYA / MERZİFON - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

KÜÇÜK MUCİTLERİN STEMİ

Okulumuz 3/ B sınıfı Öğrencileri ve sınıf öğretmeni Öznur Ekim rehberliğinde ; eTwinning projemiz başlamıştır.Stem  Projemizi kısaca tanıtırsak ; soru sormaya, icat etmeye, araştırmaya ve üretmeye teşvik eden çalışmalar yapmak ve yaratıcı çalışmalar sergilemek amacıyla temalara ayrılmış STEM etkinliklerini içeren bir projedir. 21. Yüzyılda bu yeni yaklaşımların en önemlisi STEM eğitim yaklaşımıdır (Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik). Çalışmalarımız Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve Sanat disiplinlerini içeren Stem yaklaşımları ile planlanmaktadır. Bu proje kapsamında da disiplinler arası bir yaklaşım ile öğrencilerin fen, matematik, teknoloji ve mühendislik alanlarında bağlantı kurarak bu bağlantıları uygulamaları, iş birliği ile deneyler yaparak bilişsel, sosyal ve psikomotor becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir. Projemizde farklı temalar üzerinde çalışılarak farklı yaşam sorunlarına çözüm aranacaktır.

Yayın: 07.04.2022 - Güncelleme: 07.04.2022 23:08 - Görüntülenme: 318